algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

El pacte creu encertada la unió d'ALM i UM, que rep crítiques des de l'oposició

Els partits de l'equip de govern no volen que aquesta coalició afecti els seus acords

La unió entre Alternativa Liberal per a Manacor (ALM) i Unió Mallorquina (UM) ha provocat tot tipus de reaccions a la resta de partits que formen part del consistori de Manacor. Els portaveus dels tres partits que comparteixen govern amb Alternativa Liberal "l'Agrupació Independent de Portocristo (AIPC), el PSM i el PSOE", han coincidit a dir que ALM és un partit sobirà i que per tant pot fer el que vulgui.

El portaveu d'AIPC, Jaume Brunet, que va ser el primer que va formar un bloc amb ALM per dur a terme les negociacions del pacte de progrés, va manifestar ahir que «nosaltres no entram a valorar les decisions d'altres partits sobirans. Crec que ha estat una decisió intel·ligent per part d'UM i ALM, encara que només el temps ho confirmarà».

Maria Antònia Vadell, portaveu del PSM, va apuntar que «nosaltres el que tenim ben clar és que el nostre interlocutor és Alternativa Liberal i així ho hem manifestat al batle, Miquel Riera. Si UM, amb la seva unió amb ALM, vol canviar qualque aspecte del pacte, s'haurà de tornar a renegociar un acord».

El portaveu del grup municipal socialista, Francesc Acuñas, sosté que «particularment estic content de la unió entre ALM i UM ja que consider que pel funcionament del nostre pacte de progrés serà positiu perquè podrem aconseguir alguns dels nostres objectius».

L'opinió dels dos grups de l'oposició, PP i Unió de Convergències (UC) és ben distinta de la que manifesten els tres grups del pacte. Pel que fa al PP, la seva portaveu Catalina Sureda va expressar que «la gent del carrer no entén com el partit que ha obtingut la menor representació de tots els grups ostenta la batlia i que ara UM, que ni tan sols ha obtingut cap regidor, assumeixi una part del seu càrrec».

El representant de la Unió de Convergències, Antoni Frau, coincideix amb la seva companya de l'oposició que la unió entre ALM i UM ha provocat «una gran desorientació a la gent del poble, si d'una banda té el batle que ha estat el menys votat, ara, a més, tindrà més sigles».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris