muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Les llicències de taxi es venen per devers vint milions de pessetes

La revalorització és de catorze milions més del que es pagava el 1992

El preu de les llicències de taxis ha arribat als vint milions de pessetes. Dues de les darreres vendes d'aquests permisos han assolit aquesta xifra, autèntic rècord a Palma. Dos regidors de l'oposició de l'Ajuntament de Palma de diferents partits polítics confirmaren a Diari de Balears el valor d'aquestes vendes, que han fet revaloritzar les llicències 14 milions des de l'any 1992.

Tot i que aquest és el preu real dels traspassos, més d'un terç dels doblers que es paguen per la llicència són abonats de manera encoberta o amb doblers negres i la xifra «legal» del traspàs s'estableix al voltant dels dotze milions de pessetes. Aquestes darreres vendes han disparat el mercat de les llicències, tot i que l'aprovació de la reducció del nombre de conductors per cotxe pot fer que els traspassos de llicències pateixin una tendència involucionista i les vendes es redueixin uns milions de pessetes.

Una llicència de taxi ha estat considerada fins ara una inversió molt rendible. Molts dels compradors de llicències són professionals liberals que lloguen a dos conductors, preferentment provinents de l'atur. El propietari del vehicle es fa càrrec de les reparacions de l'automòbil a canvi de rebre 10.000 pessetes diàries de cada un dels conductors. Ells s'encarreguen de posar la benzina.

Tenint en compte que cada cotxe surt una mitjana de 20 dies al mes, el propietari guanya 400.000 pessetes mensuals sense haver de conduir el taxi. En un any pot arribar a guanyar cinc milions de pessetes i en quatre a rescabalar la inversió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris