algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

Aviació Civil fa costat a la reimplantació de reactors en els vols interinsulars

El Govern reclama una terminal específica a Son Sant Joan per als vols illencs

El conseller d'Obres Públiques, Habitatge i Transport, Josep Antoni Ferrer, arrabassà ahir a Madrid al director general d'Aviació Civil, Enrique Sanmartí, el «suport per pressionar Ibèria perquè reimplanti els avions de reacció en els primers trajectes» que connecten Palma amb Eivissa i Maó i viceversa, és a dir, els vols que registren un major nombre de passatgers i «no operar exclusivament amb les aeronaus turbohèlix».

Per aconseguir una «major agilitat en la facturació i embarcament» per part dels usuaris del transport aeri insular, el conseller de Transport també reclamà que Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (Aena) secundi la remodelació de l'aeroport de Son Sant Joan perquè «disposi d'una terminal específica» per als vols entre les Illes i així «reduir l'espai de temps que es tarda entre facturar l'equipatge i pujar a bord de l'aeronau».

El director de Son Sant Joan anuncià el mes passat reformes relacionades amb aquesta qüestió, però encara no ha presentat cap projecte en ferm a les companyies aèries, segons aclarí el president de l'Associació Espanyola de Companyies Aèries (AECA), Felipe Navío.

Tot i això, el conseller Ferrer insistí al director general d'Aviació Civil perquè s'acceleri el tràmit de declaració dels vols interinsulars com a serveis d'interès públic. Ferrer apuntà que «això no vol dir que a continuació convoquem un concurs públic perquè una única companyia aèria es faci amb les rutes i el Govern la subvencioni. Ens ha de servir l'experiència de les Illes Canàries, que assoliren la declaració dels vols entre les Illes com a serveis d'interès públic, però no han tret a concurs públic els trajectes, atès que les aerolínies operen en competència i, a més, aconseguint rendibilitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris