algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
13°

La dessaladora té a Andratx la primera demanda de més aigua

La batlessa, Margalida Moner, considera que el proveïment actual és insuficient

La batlessa d'Andratx, Margalida Moner (PP), es reunirà pròximament amb la Conselleria de Medi Ambient per aconseguir un increment del volum d'aigua que rep el municipi des de la planta dessaladora. Moner ha explicat a Diari de Balears que «actualment estam completant la construcció de la xarxa d'aigua potable del municipi fins al Port d'Andratx, s'Arracó i Sant Elm. Quan estigui definitivament acabada, l'aigua rebuda de la dessaladora serà insufucient per atendre tots els usuaris. De la dessaladora, tenim assignada una quantitat de 2.000 metres cúbics diaris, però la xarxa estarà capacitada per distribuir-ne 7.000. Així i tot, en necessitarem una quantitat superior per oferir un subministrament adient i suficient».

Andratx rep aigua de la dessaladora des de l'estiu passat. Segons la batlessa, «amb els 2.000 metres cúbics diaris procedents d'aquesta infraestructura i el cabal d'alguns pous, l'abastiment ha estat més o menys garantit, però l'estiu que ve pot ser molt diferent. La xarxa estarà molt més avançada i no és segur que el volum d'aigua disponible sigui suficient, sobretot amb un altre any tan sec com el present».

El subministrament d'aigua a Andratx està gestionat per un consorci compost per l'Ajuntament i el Govern de les Illes Balears. És per això que Margalida Moner pretén reunir el consorci en un breu termini, ja que, des de la constitució del nou Executiu autonòmic, no s'ha registrat cap contacte entre els responsables municipals i els de la Conselleria de Medi Ambient. La batlessa també vol tenir la seguretat que l'abastiment procedent de la dessaladora continuarà gestionat per la Direcció General de Recursos Hídrics i no pels ajuntaments. Moner té una certa por que «unes canalitzacions en mans municipals no suposin un control adient de la distribució de l'aigua».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris