algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Gesa posarà en marxa el 2001 la nova central elèctrica de Son Reus

Haurà d'emprar gasoil per atendre la forta demanda energètica de Mallorca

64658

Son Reus acollirà la nova central elèctrica de Gesa.

Gesa tindrà enllestida la nova central elèctrica de Son Reus l'any 2001. Des del mes de juliol passat, l'empresa energètica té tots els permisos de construcció i es disposa a realitzar l'edificació en un termini no superior a l'any i mig. Aquesta central serà la que funcionarà amb gas natural procedent de la instal·lació que, presumiblement, es construirà al dic de l'Oest, on es descarregarà el combustible transportat en vaixells.

El fet de no poder comptar amb la nova central fins al 2001 suposa, òbviament, haver de passar l'any 2000 en les condicions actuals, amb una forta demanda d'energia i unes instal·lacions de producció que es troben gairebé al límit. Així i tot, Gesa assegura que el subministrament estarà garantit en quantitat i qualitat, encara que fonts de l'empresa destacaren ahir l'excepcionalitat del creixement del consum a les Balears, entre un 7 i un 8 per cent anual.

La central de Son Reus funcionarà amb turbines de gas. Quan la nova instal·lació estigui acabada encara no s'haurà habilitat la recepció de gas natural a Mallorca, prevista, com a mínim, per a l'any 2003. Malgrat tot, la central podrà començar a treballar amb gasoil.

L'apagada de dimarts, causada per una fallida a la central del Murterar i que deixà una bona part de Mallorca sense llum durant aproximadament dues hores, ha generat dubtes entre l'opinió pública sobre la capacitat de Gesa per garantir l'abastiment elèctric. L'empresa ha explicat que es tractà d'un tipus d'avaria «que no havia passat mai. Fou un autèntica mala sort que afectàs dos dels grups generadors més importants. A més, en ser reparats, la càrrega dels grups generadors s'ha de realitzar lentament per evitar situacions d'inestabilitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris