algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Psiquiatres denuncien la manca d'un registre de malats mentals a les Illes

Demanen coordinació dels recursos institucionals de Govern, Insalud i CIM

«Hem de passar d'un model psiquiàtric centrat en el nombre de denúncies a un model epidemiològic», explicà ahir Mariano Hernández "president de l'Associació Espanyola de Neuropsiquiatria, AEN" en presentar les jornades de debat que ahir s'obriren a Palma entorn de la salut mental. Les paraules del president de l'AEN suposaven una denúncia de la incapacitat del Sistema balear de Salut Mental per conèixer-ne el nombre exacte de pacients.

«Sabem el nombre d'altes hospitalàries i les prescripcions facultatives que feim; coneixem el nombre de totes les accions; però no podem saber quants de malalts tenim», afirmà Rafel de la Rosa, president d'aquesta associació a Balears, per exigir un registre que permeti ordenar la salut mental, coherentment.

De la Rosa fou un dels tècnics autonòmics que redactaren el Pla de Salut Mental de les Illes Balears, el qual roman sense aplicació pràctica dos anys després de la seva aprovació en el Parlament de les Illes.

Ara, segons admet De la Rosa, una primera passa per a aquesta coherència en l'ordenació de la salut mental és aconseguir que els estaments públics implicats s'asseguin a una mesa de diàleg: el Govern controla l'hospital Psiquiàtric "per a internaments mitjans i de llarga estada" i part de l'atenció ambulatòria; Insalud té al seu càrrec una altra part d'aquesta atenció i les unitats d'internament breu "a Son Dureta i Manacor", a més de les urgències; finalment, el Consell de Mallorca s'ocupa de l'ínfima part de la salut infantil i juvenil.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris