algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Els consells menorquí i pitiús diuen que Munar fa perillar el model de país

El Govern vol un text legal que complementi la Llei de consells sense derogar-la

Els Consells Insulars de Menorca i d'Eivissa i Formentera es mostren preocupats per la visió «simplificadora» del desenvolupament autonòmic que al seu entendre té la presidenta del Consell Insular de Mallorca (CIM), Maria Antònia Munar, en referència a la proposta alternativa de Llei de consells insulars que ha fet Unió Mallorquina (UM) al Govern i que atorga a l'Executiu un paper de «coordinador» dels governs insulars. Mentrestant, els serveis jurídics del Govern treballen en un text legal complementari a l'actual norma que no hagi de derogar-la.

Allò que està en joc, segons els responsables menorquins i pitiüsos, no és altra cosa que el model de país. Joana Barceló, presidenta del Consell Insular de Menorca, i Santiago Ferrer, vicepresident segon del Consell Insular d'Eivissa i Formentera, coincideixen a assenyalar que «un tema tan seriós com és l'estructura de la Comunitat Autònoma no pot dependre d'impulsos conjunturals». «El que necessitam és un debat profund sobre com hem de desenvolupar el paper dels consells insulars», afirma Ferrer.

Barceló recorda que les Illes «surten d'un Govern que ha estat molt dur i que ha exercit una pressió molt forta sobre els consells insulars» i que l'actual Govern progressista sorgit de les eleccions del 13-J «té molt clar que els consells insulars hem de tenir més capacitat que la que tenim ara».

La presidenta menorquina diu que el disseny de l'estructura administrativa de les Illes Balears necessita un «pacte polític entre tots els partits polítics, inclòs el PP, i un pacte institucional entre els tres consells insulars i el Govern». «Avui, això falla», reconeix Barceló.

D'altra banda, fonts properes a Presidència afirmen que els serveis jurídics estudien la modificació exhaustiva que ha presentat UM a la Llei de consells insulars vigent i treballen en una norma complementària que completi l'actual, però sense haver de derogar-la.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris