muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

El Govern balear coordinarà amb els pagesos les tasques de reforestació

Medi Ambient estudia posar una brigada fixa de l'Ibanat a la zona cremada

El Govern balear coordinarà amb els pagesos les tasques de reforestació de la zona afectada per l'incendi que es va produir el passat dia 8 d'octubre. Així mateix, Medi Ambient estudiarà la possibilitat d'implantar una brigada fixa de l'Ibanat perquè treballi conjuntament amb els amitgers per controlar i prevenir els incendis forestals.

Aquesta va ser una de les conclusions a què es va arribar ahir vespre a la reunió celebrada a la residència de Persones Majors d'Artà, on assistiren la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló; el conseller d'Agricultura, Joan Mayol; el director general de Biodiversitat, Pere Tomàs, i el batle d'Artà, Montserrat Santandreu, amb una representació de deu pagesos.

En un principi els amitgers de les finques afectades per l'incendi del passat mes d'octubre a la serra d'Artà varen mostrar la seva crispació davant els rumors que apuntaven als pagesos com a principals causants de l'immens foc que va cremar unes 850 hectàrees. Així ho varen fer saber a la reunió que es va mantenir ahir amb les autoritats autonòmiques i varen voler deixar ben clar que ells no tenien res a veure amb l'incendi ja que els principals perjudicats en aquests casos són ells.

Durant la reunió, cada un dels afectats va explicar la manera en què l'incendi els havia fet malbé i es va arribar a la conclusió que cada cas necessitava una actuació concreta. Les conselleries de Medi Ambient i d'Agricultura es varen comprometre a aportar ajudes i compensacions per fer front a les despeses del menjar pel bestiar així com pel tancament de les finques. Així mateix es va implicar els pagesos en les tasques de neteja, reforestació i repoblació com a grans coneixedors de la zona i de les zones més perilloses pel que fa als incendis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris