algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El PGOU exigirà un lloc de pàrquing als comerços per canviar d'activitat

L'Ajuntament volia impedir canvis en els locals de menys de 60 metres

El text definitiu del planejament de Calvià exigirà una plaça d'aparcament privat als locals comercials per al canvi d'activitat. La tinent de batle d'Urbanisme, Neus Pacheco, afirmà que la voluntat municipal és que aquesta normativa afecti únicament els futurs locals a construir però admet que la redacció de l'articulat «és ambigua» i pot interpretar-se que inclou els establiments existents. En modificar-se la normativa que pretenia aprovar l'equip de Govern socialista, que impedia el canvi d'activitat en tots els locals de menys de 60 metres quadrats, s'ha introduït un text menys rigorós però s'ha mantingut l'exigència d'un aparcament privat per a cada local.

En aquest sentit, la documentació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) que serà aprovada pel ple del Consistori dilluns que ve, estableix que «mentre l'Ajuntament no procedeixi a una regulació per zones més detallada dels usos permesos en els locals no destinats a l'habitatge, els usos a instal·lar en els locals comercials es regiran d'acord a aquesta normativa».

Entre l'articulat, el text indica que «la dotació mínima d'aparcament privat no serà inferior a una plaça per cada unitat de local comercial o cada 60 m2 construïts destinats a usos no residencials en planta baixa». Els paràmetres són encara més restringits quan l'activitat sol·licitada sigui per a l'obertura d'un bar o restaurant en què «la dotació mínima d'aparcament en la mateixa parcel·la no serà inferior a una plaça per cada 30 metres quadrats construïts».

Fonts jurídiques consultades assenyalaren que així com està redactat, la mesura afectarà tant els locals de nova planta com els existents abans de l'aprovació de la revisió del PGOU.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris