algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Els arquitectes demanen a Antich concursos públics per a professionals

Estan molests perquè es convoquen els projectes pensant en les empreses

El degà del Col·legi d'Arquitectes, Antoni Ramis, reclamà ahir que els grans projectes pendents, com ara el palau de congressos, la falca verda, el baluard, l'ampliació de la UIB o el parc Bit, es realitzin mitjançant concursos per a professionals i no per a empreses. «Les administracions convoquen concursos per a empreses que prioritzen els valors econòmics sobre els estètics», digué Ramis. Per això, advocà per la convocatòria de concursos d'arquitectura amb la participació lliure dels professionals, per tal que després les empreses interessades puguin ofertar pel projecte guanyador.

Antoni Ramis fou rebut ahir en audiència pel president del Govern, Francesc Antich. A la reunió assistiren també els membres de la junta de govern del Col·legi d'Arquitectes de les Balears: Rafael Rigo (Mallorca), Guillem Coll (Menorca) i Salvador Roig (Eivissa-Formentera). Els representants dels arquitectes illencs repassaren, en un encontre que es perllongà durant dues hores, els temes pendents en els quals el Col·legi pot aportar la seva col·laboració: Llei de sòl, reforma de les DOT, de la LEN i Llei del turisme, a més d'estudis de creixement i població i estètica dels edificis i ciutats.

Quant a les DOT, el degà dels arquitectes indicà que ja havien presentat abans de la seva aprovació un exhaustiu treball del qual es varen recollir alguns suggeriments. «Moltes quedaren pendents i ara s'obre l'oportunitat que el nou Govern les estudiï». Els problemes, segons Ramis, es presenten en dos models. «És necessari fixar el creixement per a les ciutats i també per al territori». Per prendre decisions, Antoni Ramis advocà per campanyes informatives i de sensibilització a la societat, «per tal que marqui el contingut de les lleis». En aquest sentit, recordà normatives vigents, com ara la que obliga al soterrament del cablatge als centres històrics, que no s'aplica per manca de conscienciació ciutadana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris