cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Gesa afirma que la insularitat i la manca de pla energètic agreugen les avaries

«Al contrari de la Península, les nostres centrals no reben ajuda en cas de fallida»

Gesa ha recordat que la manca d'un pla energètic i la insularitat fan que les avaries elèctriques a Mallorca i a Menorca siguin més greus d'allò que seria normal i desitjable.

Fonts de l'empresa consultades per aquest diari indicaren ahir que la fallida de dimarts passat horabaixa, que deixà bona part de Malloca sense llum, «no es va deure a cap situació o circumstància estranya. La demanda no era excessiva i no hi havia cap tempesta o inclemència meteorològica. Simplement, es va produir una avaria, la qual cosa és sempre imprevisible, en una central elèctrica o en un aparell domèstic».

Les mateixes fonts varen fer un toc d'atenció al Govern de les Illes Balears en destacar que «és urgent l'aplicació d'un pla energètic que garanteixi el subministrament en cas que es produeixi qualsevol problema. No podem continuar amb una demanda creixent en les condicions actuals d'abastiment. És necessari que l'Executiu autonòmic deixi ben clar quin és el seu model energètic i què pensa fer amb l'acord amb Gas Natural i Gesa que va signar l'anterior govern del PP. El temps passa i la situació s'agreujarà més si no es prenen mesures. Si això fos una responsabilitat única i exclusiva de Gesa, el pla energètic ja estaria funcionant».

La insularitat, tan problemàtica en nombroses qüestions que afecten la ciutadania balear, també ho és en el cas de l'energia: «A la Península, una avaria com la de despús-ahir pot ser resolta en pocs segons perquè unes centrals ajuden les altres en cas de fallida, malgrat siguin de companyies diferents. Aquí no passa així. Si alguna cosa falla, no tenim cap veí que ens doni una mà».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris