cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 15°
15°

El Govern aposta per un model policíac federal que integri els cossos locals

Interior diu que a «llarg termini» s'ha de seguir el procés de seguretat de la UE

El director general d'Interior, Antoni Torres, va declarar ahir que les Illes Balears han d'anar, «a molt llarg termini», a un model de seguretat basat en dos cossos policíacs, que són una policia estatal i una policia federal. Torres creu que en aquest terreny s'ha de seguir «el procés de la Unió Europea», que avui ja s'apunta en alguns països com Alemanya.

Es tracta d'una policia «arrelada a la terra» que només es pot fer a partir dels cossos de Policia Local, en paraules del director general d'Interior. Així i tot, aquest alt càrrec deixa molt clar que aquesta ha de ser la tendència de futur dins del marc europeu. Torres es pregunta, amb relació a aquest marc comunitari, a qui ha de correspondre la competència de la seguretat, «a l'Estat o als governs autonòmics i als ajuntaments?».

Aquesta és la qüestió fonamental que ha d'afrontar el Govern balear, que Torres vol incloure també en una política més àmplia d'esgotament de competències. És per això que l'Executiu només té la intenció d'aprofitar les escasses possibilitats de l'Estatut d'Autonomia en matèria de seguretat i que l'acord programàtic del Pacte de Progrés recull en l'apartat titulat «Culminar el procés autonòmic».

El text esmentat insta l'elaboració «de manera urgent» d'un nou reglament de coordinació de policies locals que permeti «una direcció més unificada» i simplifiqui els mètodes de cooperació entre els diferents «òrgans directius (batles i Conselleria d'Interior)». «El que volem fer aquesta legislatura és començar per l'embrió de policia autonòmica» que permet la Llei orgànica 2/1986 de forces i cossos de Sseguretat de l'Estat en el seu article 37.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris