cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

Ibèria imposarà dilluns 20 vols més de turbohèlixs sense dir-ho al Govern

L'Executiu viatja avui a Madrid per reclamar la reimplantació dels avions de reacció

63988

Els turbohèlixs han provocat un enfrontament entre el Govern i Madrid.

La companyia aèria de bandera espanyola Ibèria imposarà dilluns vinent 20 vols matinals interinsulars més a la setmana, coberts amb avions de turbohèlix "els Fokkers 50 de la seva filial Air Nostrum", sense pactar-ho amb el Govern de les Illes Balears, que per la seva banda li reclamava en aquestes franja horària de màxima ocupació la incorporació de reactors.

Davant la negativa de l'aerolínia Ibèria de realitzar els primers trajectes del matí i els darrers del vespre amb aeronaus de reacció, avui el conseller d'Obres Públiques, Habitatge i Transport, Josep Antoni Ferrer, acompanyat pel seu director general de Transport, Joaquín Rodríguez, es reuniran a Madrid amb el director general d'Aviació Civil, Enrique Sanmartí, «per insistir en la posada en funcionament de bell nou dels reactors d'Ibèria per cobrir les rutes interinsulars».

El pròxim dilluns, les connexions illenques amb avions enregistraran un augment de 20 vols setmanals més en la seva programació d'hivern, que representarà un increment de 1.000 seients en l'oferta de places. En concret, la ruta Palma-Eivissa-Palma tindrà de dilluns a divendres un nou vol d'anada a les 9.10 hores, mentre que la tornada es realitzarà a les 10.20 hores "en total s'efecturan 8 vols diaris en cada sentit. D'altra banda, la freqüència Palma-Menorca-Palma es veurà ampliada fins a set vols diaris en cada sentit, amb la incorporació dels trajectes d'anada de les 9.40 hores i de tornada de les 10.45 hores.

Tot i aquesta ampliació de freqüències, no es compleixen les demandes del Govern Antich que exigeix la total reincorporació de la flota de reactors d'Ibèria a l'espai aeri interinsular i si no, com a mínim, tenir un reactor de 110 seients i amb gran capacitat de càrrega a les seves bodegues a primera hora del matí i darrera del vespre, els vols que acumulen la màxima afluència de passatgers.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris