cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

La façana de la capella del Castell cobra l'esplendor després de la reforma

La vicepresidenta del Consell, Maria Antònia Vadell, va visitar el recinte fortificat

La façana de la capella del Castell de Capdepera ha recobrat l'esplendor després que la brigada de Fodesma del Consell de Mallorca n'ha duit a terme una acurada rehabilitació. Ahir la vicepresidenta del Consell i consellera de Promoció Econòmica i Ocupació, Maria Antònia Vadell, juntament amb el coordinador de Promoció Econòmica i Ocupació, Bernat Aguiló, varen visitar el recinte fortificat amb la intenció de veure el resultat de les obres de reforma.

Al lloc també hi va acudir el batle de Capdepera, Joan Pascual (UCAP), i el delegat de Medi Ambient i president del Patronat del Castell, Climent Alzina (PSOE). Els dos representants municipals varen explicar a Vadell l'evolució de les obres i li varen expressar la seva satisfacció pel resultat obtingut.

Alzina va expressar que «aquestes obres eren necessàries. El problema és que la façana actual és una construcció del segle XVI que es va fer sobre la façana primitiva que data del segle XIV. La humitat i el pas del temps va provocar que la segona construcció es dilatàs i es va anar desprenent i corria el perill de caure». El mes de novembre de l'any passat, l'Ajuntament es va veure obligat a apuntalar la façana i instal·lar la bastida a l'espera de poder arribar a un acord amb el Consell per poder dur les obres de rehabilitació.

La reforma s'ha duit a terme en dues fases: des del 13 d'abril fins al 30 de juny i de l'1 d'octubre fins al 12 de novembre de 1999. El Consell ha aportat una subvenció de 5.063.772 pessetes en concepte dels treballs realitzats per la brigada de Fodesma. L'Inem s'ha encarregat de costejar les assegurances, que pugen a 1.324.795 i el Patronat del Castell de Capdepera ha aportat un total de 4.778.516 en concepte del material utilitzat. Climent Alzina va anunciar que es duran a terme altres actuacions com obres de reforçament i neteja interior de l'edifici.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris