cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

L'Insalud vol centralitzar tots els serveis des del telèfon 061

A partir del 2000 ja hi oferirà l'atenció al pacient i l'assessorament toxicològic

Insalud preveu centralitzar tots els seus serveis en un únic número telefònic de consulta, el 061, que actualment ja canalitza totes les telefonades informatives i d'urgències. Les darreries de l'any 2000 seran el termini aproximat perquè el 061 pugui atendre quelsevol consulta relacionada amb les àrees d'atenció al pacient, com són les queixes i demandes, actualment centralitzades a la seu palmesana d'Insalud i als diferents hospitals de la xarxa estatal.

A més, és previst que el servei actual d'atenció d'Urgències ampliarà el seu abast amb àrees que encara no es podien resoldre a les Balears, com és el cas d'atenció a toxicologies. Fins ara, aquest servei de consulta telefònica només es trobava a Madrid.

El director territorial d'Insalud, Javier Rodrigo de Santos, confirmà ahir l'avanç d'un estudi de viabilitat tecnològica per tal d'assolir aquests objectius, amb els quals es pretén facilitar als usuaris l'accés al servei d'Urgències de l'engraellat sanitari i simplificar altres fets de caire administratiu i informatiu, de manera que just hagi de recordar un número telefònic: el 061.

A més, segons el mateix gestor, és també en estudi una ampliació d'aquest telèfon per tal d'unificar «tots» els serveis: es tracta d'aconseguir que els usuaris puguin concertar les seves visites mèdiques al metge de família i als especialistes. En aquest cas, emperò, la dificultat tècnica és molt superior, atès que afecta xarxes diferents i complexes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris