cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

Construiran a la ciutat un nou habitatge tutelat per a minusvàlids

El nou edifici acollirà 14 persones discapacitades de l'àrea de Llevant i Migjorn

D.MATAMALAS. Manacor.
L'Associació pro minusvàlids de la comarca de Manacor (Aproscom) va presentar ahir la construcció d'un habitatge que serà tutelat per a persones amb discapacitats psíquiques i físiques a Manacor. Els participants, que inclouen els batles de Manacor, Miquel Riera; d'Artà, Montserrat Santandreu, i regidors d'Acció Social dels municipis de Capdepera, Santanyí, Sant Llorenç i Son Servera, acompanyats pel president d'Aproscom, Pere Suñer, feren un recorregut per l'edifici dels minusvàlids en construcció i va explicar les funcions de la planta baixa, on viuran set persones amb discapacitat severa i limitacions funcionals. També es va mostrar la planta del pis, on viuran altres set persones amb retard mental mig i lleuger. Cada planta comptarà amb un monitor durant tot el temps.

El pressupost de l'obra de la planta baixa és de 34.314.900 pessetes. La primera planta ha estat finançada per la Fundació ONCE, el Govern balear, Ajuntament de Manacor, Pula Golf, Rotary Club Llevant i Aproscom. La segona planta tindrà un pressupost de 15.179.000 pessetes i es finançarà amb les subvencions demanades als ajuntaments de la comarca del Llevant i del Migjorn.

D'altra banda, Aproscom ha sol·licitat subvencions dels 13 ajuntaments de la comarca que col·laboren amb aquesta entitat i tres d'aquests ja han aprovat aportar-hi ajudes econòmiques. La inauguració de l'edifici que està situat al carrer de Son Peretó de Manacor es durà a terme pel proper mes de gener de l'any 2000. L'empresa constructora, Cap d'Es Toi, s'ha compromès a finalitzar la construcció cap a final de desembre. Aquest nou edifici acollirà minusvàlids adults, ja que cada vegada hi ha més pares de discapacitats que tornen vells i no poden cuidar els seus fills.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris