muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

El Govern Matas no tenia previst cap casal per a argentins a Formentera

Alguns dels censats justificaren el seu vot per la promesa d'un centre vacacional

El conseller de Presidència del Govern balear, Antoni Garcias, va declarar ahir en el transcurs de la sessió plenària del Parlament, que no existeix cap projecte per construir una casa de vacances «subvencionada» per l'Executiu autonòmic a l'illa de Formentera i promoguda per la casa balear de Santa Fe (Argentina).

Garcias responia així a una pregunta formulada pel diputat de la Coordinadora d'Organitzacions Progressistes (COP) de Formentera, Santiago Ferrer, en el sentit de si el Govern havia assumit «durant els darrers anys algun compormís» sobre això. «No existeix cap projecte i menys encara subvencionat», va contestar Garcias.

Tant el diputat formenterer com el conseller de Presidència coincidiren a considerar «estranya» la voluntat manifestada per la presidenta del Centro Balear de Santa fe, Paulina Riera de Kunte, de construir una centre vacacional a la pitiüsa menor per a immigrants illencs a l'Argentina. De fet, alguns dels 74 votants argentins censats a Formentera varen argumentar la seva voluntat de vot en aquesta Illa perquè els havien promès una casa vacacional compartida.

Així mateix, el conseller Garcias va dir que el Govern balear «revisa» a hores d'ara «aquest sistema de subvencions als centres balears i de construcció de cases de vacances» als centres balears.

D'altra banda, el ple del Senat va refusar ahir una moció presentada per Isidor Torres, senador per Eivissa i Formentera i batle d'aquesta darrera, i Manuel Cámara, diputat autonòmic mallorquí, relacionada amb l'Ordre Ministerial de 24 d'abril de 1996 que estableix els criteris que determinen el dret a vot dels emigrants espanyols a l'estranger.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris