cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

La regidora d'Ermua Ana Crespo advocà a la UIB pels Drets Humans

La política del PP s'adreçà a estudiants simpatitzants i independentistes

«Mai no he pensat deixar la política: la mort dels meus companys no pot ser inútil. No tenc por». Amb aquestes paraules resumí Ana Crespo la seva tasca al capdavant del grup popular a l'Ajuntament d'Ermua i de la Fundació Miguel Àngel Blanco, amb motiu de la conferència que pronuncià ahir a la Universitat de les Illes Balears, on assistí convidada per les associacions d'estudiants AUBA i AIDE.

Amb el títol «Ermua: un any de pau», la regidora popular parlà per a un centenar d'alumnes, dels quals una trentena llarga protestaren en silenci contra la presència d'aquesta representant política, amb l'exhibició d'estendards quatribarrats i bascs més la reproducció d'una bandera espanyola tancant les seves boques. L'acte s'esdevingué sense cap mena d'incidents, tot i que es pogueren preveure aldarulls quan una patrulla de la Policia Nacional hagué de ser desallotjada del campus pel vicerector d'alumnat, Jaume Sureda, com s'explica en aquesta plana.

Crespo valorà positivament l'actitud civilitzada de l'auditori, diferent a la que havia denunciat minuts abans de la seva conferència: «Ja ha passat un any de treva i estam més tranquils o relaxats, però la kale borroka surt cada dia al carrer», mentre els regidors dels partits estatalistes "i especialment els del PP" «rebem cartes, ens fan grafits i llencen còctels molotov a les cases, tot i que no hi ha morts». I afegeix: «No hi ha morts, però han fet veritables barbaritats».

Contra aquesta situació, la regidora advoca per la permanència de l'anomenat «esperit d'Ermua», el qual definí com «una espelma encesa per a la juventut», recordant la mobilització social que originà el segrest i assassinat posterior del seu company al grup municipal popular, Miguel Àngel Blanco.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris