algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

L'alça del turisme britànic individual podria fomentar l'economia submergida

La fira turística World Travel Market, que se celebra a Londres durant aquests dies, reflecteix l'augment del turisme britànic de caire individual sobre la disminució del nombre de vendes de paquets vacacionals a través d'un touroperador. Aquest fet preocupa la Conselleria de Turisme, ja que aquesta tipologia vacacional «podria fomentar l'economia submergida a les Balears», apuntà el conseller Celestí Alomar.

És per aquesta raó que Turisme estudiarà aquesta possibilitat. Vol esbrinar «què consumeix aquest turisme individual». Aquests visitants, que es presenten a l'Arxipèlag balear sense haver adquirit prèviament les seves vacacions a través d'un majorista, «podrien aconseguir els serveis de l'oferta immobiliària que rep turistes "és a dir, els habitatges vacacionals il·legals" i que no té una retribució en imposts». aclarí el socialista Alomar.

D'altra banda, l'explicació esgrimida per justificar la minva dels visitants britànics que arriben a les Illes mitjançant un paquet vacacional rau en una tendència generalitzada en tots els mercats turístics.

L'Executiu illenc i el president de l'Associació d'Agències de Viatges de les Balears (Aviba), Eduardo Zamorano, qualificaren d'«optimistes i prometedores» les previsions de creixement en vista a la pròxima temporada alta. Alomar ressenyà que «els indicadors de confiança de l'economia britànica són positius, com també els interessos bancaris "per sota dels percentatges del 1997" i la posició de la lliura». Zamorano remarcà que l'augment «es mantindrà semblant al d'enguany "un 3'5%. Els majoristes cerquen llits desesperadament per vendre més».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris