algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El proveïdor d'aigua la tallarà si no cobra 5'5 milions del Consorci

El propietari particular del pou de Banderola, l'únic que dóna aigua al poble, ha advertit l'Ajuntament que tallarà el cabal el proper 30 de novembre si abans no cobra 5'5 milions de pessetes que li deu el Consorci d'Aigües del Pla. Aquesta entitat gestiona el servei d'aigua de tota la comarca mitjançant una concessió a una empresa privada.

El deute correspon a les despeses generades al particular en concepte de subministrament elèctric com també per les extraccions d'aigua fetes des de l'abril de l'any passat. En aquesta data es va decidir connectar a la xarxa pública el pou de Banderola després que el pou públic de Roqueta gairebé es va quedar eixut fent perillar el subministrament al poble. El pou de Banderola proporciona unes 300 tones diàries d'aigua que, en tot cas, no és potable. El cabal que es treu del de Roqueta tampoc no és potable i a més és molt escàs.

El batle, Jaume Mestre, qualificà la situació d'«extrema» i exposà que estudia aplicar restriccions per tal de fomentar l'estalvi.
Mestre defensà el propietari del pou i assegurà que «ha tingut molta paciència mantenint el cabal d'aigua tot aquest temps sense veure una pesseta. Ara ha arribat a una situació insostenible». Mestre criticà la gestió que s'ha fet des del Consorci d'Aigües i més en concret culpà l'empresa concessionària del servei de la situació que s'està vivint.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris