algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

Cort esbucà una altra casa a Son Banya dins el programa de reallotjament

La família Amaya, la darrera que es traslladarà per ara, s'ha mudat a Son Gotleu

83846

El clan Amaya abandona Son Banya.

Pere Bota.

Ahir matí l'Ajuntament de Palma va procedir a l'esbucament del darrer dels habitatges contemplats al programa de reallotjament de famílies gitanes, amb l'objectiu de rehabilitar la barriada de Son Banya i a la vegada contribuir a la reinserció social dels seus habitants. Aquesta actuació estava prevista que es dugués a terme el passat mes d'abril, però l'oposició dels clans gitanos que habiten aquesta zona ho va impossibilitar en un principi.

Tot i així, ahir l'inici dels treballs tingué lloc sense cap tipus de contratemps.
La casa que fou esbucada pertanyia a la família de Rafael Amaya, que s'ha decidit per la compra d'un pis a la zona de Son Gotleu. Com a contrapartida pel desallotjament de la seva llar al poblat de Son Banya, el passat mes d'abril l'Ajuntament ja els féu entrega d'un taló per valor de mig milió de pessetes amb la finalitat que els Amaya poguessin fer front al pagament d'un lloguer i ahir se'ls féu el lliurament d'un altre mig milió de pessetes.

Segons el cap de família, aquesta quantitat final està previst que sigui destinada al pagament de l'entrada del pis pel qual s'han decidit. Aquest programa de reallotjament, que s'inicià l'any 1997, ha afectat un total de setze famílies de Son Banya i ha estat dut a terme en estreta col·laboració amb l'alberg de Son Riera.

Per poder optar a ell s'ha fet precís que les famílies acceptassin determinats requisits com ara l'obligació de permetre l'escolarització dels infants i que acceptassin les normes de la comunitat a la qual se'ls ajuda a traslladar-se. En aquest darrer aspecte es contemplen, entre d'altres, el compliment de normes d'higiene, de renous i de respecte cap als altres veïns que habiten l'edifici.

El seguiment d'aquestes famílies reallotjades se fa durant un període d'uns sis mesos per tal d'assegurar que compleixen de manera seriosa amb el compromís que en el seu dia varen signar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris