nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
20°

Gesa torna a deixar mitja Mallorca sense llum en fer pana dos grups des Murterar

L'avaria ha paralitzat el subministre a 30 línies des d'Andratx i fins a Capdepera

D. MATAMALAS. Manacor.
La central elèctrica Gesa tornà a deixar ahir horabaixa sense llum mitja Mallorca durant dues hores a causa d'una avaria a la central des Murterar a Alcúdia. La fallida als dos grups de la central provocaran que es paralitzàs el subministre elèctric a 30 línies repartides des d'Andratx fins a Capdepera.

Fonts de Gesa explicaren que el motiu de l'aturada fou una avaria mecànica del grup número 1 quan es va fer trossos el ventilador de tir induït. Això provocà que tot el consum caigués sobre el grup número 2, que en aquell moment estava a baix rendiment i també es va espatllar.

És un altre episodi més de les continuades deficiències de l'empresa elèctrica en els darrers mesos. Fa només 15 dies va ser Palma i aquesta vegada ha afectat més de mitja Mallorca. Molts de negocis, fàbriques, establiments, escoles, instituts i cases particulars varen haver d'aturar la seva tasca a l'espera que Gesa arreglàs l'avaria amb les conseqüents pèrdues econòmiques que això suposa.

L'aeroport de Son Sant Joan va haver de posar en marxa els seus grups de subministrament i fins i tot envià dos megawats a la xarxa de Gesa, dels 8 de potència que utilitza. Gesa va agrair aquest gest per part dels dirigents de l'aeroport.

La primera aturada fou a les 16.00 hores i es recuperà 20 minuts més tard. A les 17.20 hores es varen espatllar els dos grups des Murterar i fins passades les 19.00 hores no es recuperà la darrera línia que pertanyia al municipi de Pollença i es tornà a la normalitat.

A més de diverses zones de Palma, el tall de Gesa afectà Andratx, Bunyola, Artà, Capdepera, Calvià, Campos, Felanitx, ses Salines, Alcúdia, Muro, Esporles, Lloseta, Son Servera, Marratxí, l'Arenal, Pollença, Banyalbufar i part de Sóller.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris