cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

El Suprem exonera el Govern de pagar 12.000 milions per Capocorb

La protecció d'aquest paratge no dóna dret als promotors a cobrar ni una pesseta

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs presentat per les societats Capocorb i Cala Cristal S.A., promotores de la urbanització Sa Marina de Llucmajor, pel qual reclamaven al Govern una indemnització de 12.188 milions de pessetes, una de les quantitats més elevades demandades per empreses constructores després que l'aprovació de la Llei d'Espais Naturals (LEN) i altres normatives anteriors aturassin diversos projectes urbanístics.

El Suprem modifica la sentència de la sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB), que declarà inadmissible el recurs contra la denegació presumpta de la indemnització sol·licitada a l'Executiu autonòmic per Capocorb i Cala Cristal. El Tribunal Suprem admet la cassació, però desestima les pretensions indemnitzatòries de les urbanitzadores.

Segons l'Alt Tribunal, la consolidació patrimonial dels drets d'indemnització existeix quan s'ha obtingut el dret a l'aprofitament urbanístic. «Mitjançant la classificació del sòl com urbà i urbanitzable s'incorporen al dret de propietat continguts urbanístics artificials que no són inherents a la seva naturalesa, sinó a la mateixa ordenació urbanística. Aquesta addició de continguts "afegeix la sentència" es produeix amb la participació del propietari en el procés urbanitzador, el compliment del qual exigeix un cert termini atesa la complexitat de la seva execució».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris