algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Vint-i-cinc carrers de Palma suporten el pas de més de 15.000 cotxes cada dia

La Policia Local té un mapa d'intensitat viària que mostra per on circulen els vehicles

80392

Les Avingudes són la via del centre més transitada de tot Palma.

P. Bota.

La Policia Local de Palma ja té un mapa del caos circulatori de la ciutat. Els experts en matèria de trànsit saben exactament la mitjana de cotxes diaris que passen per les principals vies de la capital i han elaborat un document que mostra l'abast de la problemàtica. Literalment, els cotxes ens mengen. De fet, hi ha més de vint-i-cinc carrers que han de suportar el pas de més de quinze mil vehicles diaris per la seva cinta asfàltica.

Com ja va publicar Diari de Balears, la mitjana de cotxes circulant per Palma es xifra en uns 190.000 diaris, però la novetat d'aquest informe de trànsit és que permet conèixer per on es mouen aquests vehicles. Els resultats són ben sorprenents. Hi ha set punts a Palma per on diàriament es mouen entre 30.000 i 90.000 cotxes. Són el passeig marítim, l'autovia del parc de la Mar i l'enllaç amb l'autopista, la via de Cintura, les Avingudes al seu pas per la plaça d'Espanya i l'avinguda d'Alemanya.

Tot i que la majoria d'aquests punts corresponen amb les principals entrades i sortides de la ciutat, s'ha de destacar la influència importantíssima del centre comercial Portopí sobre el nombre de turismes totals que circulen en aquell punt.

Segons varen explicar els responsables del departament de Circulació de l'Ajuntament de Palma, aquests mesuraments es fan servir mitjançant el sistema d'espires de contacte metàl·liques que es col·loquen al paviment del carrer. El contacte magnètic fa que cada vehicle quedi compatibilitzat. Aquestes dades se sumen i se'n treuen els valors totals diaris mitjançant una acumulació aritmètica que va quedant emmagatzemada. Al cap del temps se'n treuen mitjanes aritmètiques que ens assenyalen la freqüència de pas diari de cotxes per un punt concret.

Tot i que aquestes espires s'hagin fet servir per saber la intensitat del trànsit, la seva finalitat original era tenir una idea aproximada del pas de cotxes per tal de regular la xarxa de semàfors de la ciutat i accelerar o disminuir el temps d'espera amb el semàfor en vermell.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris