algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Cámara proposa que els funcionaris balears i canaris cobrin el mateix plus

El senador per Balears, Manuel Cámara, ha presentat una interpel·lació a la Cambra alta que es tractarà demà dimecres, per tal que els funcionaris dependents de les administracions centrals (general de l'Estat, tributària i justícia) cobrin el mateix plus d'insularitat que perceben aquests treballadors a Canàries.

Cámara ressaltà el fet de la doble o triple insularitat que pateixen els funcionaris de les illes menors. «No existeixen raons objectives que justifiquin el tractament diferenciat que es fa de la indemnització per residència a favor de Canàries amb relació a les Balears».

El senador d'Esquerra Unida manifestà que confia a tenir el suport de tots els grups polítics, inclòs el Partit Popular, i destacà que a més de sofrir un plus inferior, el personal laboral no cobra cap tipus d'indemnització per la insularitat.

Jesús García, del sindicat Comissions Obreres, explicà que a Balears aquesta situació afecta 3.000 funcionaris i uns 1.330 treballadors laborals. En totes les categories, el plus d'insularitat que s'aplica a Canàries duplica el de Balears i, en el cas de les illes menors de Canàries, aquest complement arriba a suposar el 50% del seu salari base.

García indicà que el marc legislatiu que sustenta aquesta proposta està constituït per la Llei de funcionaris civils de 1965; la mateixa Constitució, que contempla en l'article 138.1 el fet insular i la Llei del Règim Especial de Balears, a més de les directives comunitàries que estableixen compensacions per la insularitat.

L'objectiu, segons Cámara, és que aquest complement s'introdueixi en la Llei d'acompanyament del pressuposts generals de l'Estat per l'exercici de l'any 2000.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris