cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

Mario Conde diu a la UIB que el Codi Penal de Belloch li permet ser diputat

Qualificà les 'stock options' de Telefònica de vàlides però «desproporcionades»

Mario Conde cerca candidats a les Illes per tal d'optar a escons al Congrés la legislatura vinent en nom del CDS; això no obstant, la seva presència ahir a Mallorca no fou ocasionada per aquest motiu, sinó per oferir una conferència a la Universitat balear, convidat per les associacions d'estudiants AUBA i AIDE.

Conde, emperò, asseverà que ha de tornar en breu a Mallorca per tal de trobar els candidats illencs al CDS, els quals possiblement seran independents a l'antiga força política; mentrestant, l'exbanquer assegurà que a les hores invertides a Mallorca no efectuà cap contacte de tipus polític.

Conde ponderà ahir que, si bé l'antiga llei electoral impedeix d'ocupar un escó a una persona sota condemna ferma, aquesta fou modificada pel Codi Penal de Belloch (1995), amb el mateix rang de llei orgànica, la qual defineix el fet de ser elegit com a dret fonamental; a més, la pena que pateix pel cas Argentia Trust s'haurà exhaurit abans de les eleccions generals.

A la seva conferència, Conde féu referència constant a aquesta condemna, apel·lant al «mur de formigó» que ha impedit l'arribada a Espanya dels documents d'Argentia Trust que, procedents de Suïssa, havien de justificar la seva acció; segons digué l'exdirigent de Banesto, fins i tot el fiscal general de Suïssa s'ha estranyat públicament de la lentitud amb la qual viatgen els documents.

L'advocat i economista tractà diversos temes d'actualitat a la seva conferència: des de les fusions bancàries, de les quals se digué precursor (tractà d'aconseguir el control del banc portuguès Tota-Azores que ara compra el BSCH) a la polèmica sobre les stock-options de Telefònica. Conde qualificà les opcions de compra que ha tingut la cúpula d'aquesta empresa com «desproporcionades», bé que no criticà aquest sistema de «complements» al sou. Sí carregà contra la «demagògia» del candidat socialista, Almunia, per relacionar aquest escàndol amb la taxa d'atur.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris