algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Les Balears, al capdavant de l'Estat en el consum juvenil de drogues

Observen la baixada en l'edat d'accés i l'increment de la participació femenina

Un estudi iniciat per l'Obra Social de Sa Nostra ha confirmat que els joves de les Illes Balears es troben per sobre de la mitjana estatal en el consum de drogues de tota casta. Aquest treball, dirigit per Javier Elzo Imaiz "catedràtic de Sociologia de Deusto" ha estat realitzat sobre una població de 1.000 persones d'edats compreses entre els 15 i els 24 anys: els resultats parcials han mostrat un increment en el consum de drogues per part dels més joves, igualment que una més alta incidència en la població femenina.

Així ho destacà ahir l'economista Miquel Alenyà en presentar aquests resultats parcials, en les conclusions dels quals consta que «el progressiu alliberament de la dona, que és un fet extraordinàriament positiu, comporta la progressiva assimilació de conductes del gènere femení i del gènere masculí en tots els àmbits i, també, en l'ús de les drogues».

En el cas del sector més jove, l'estudi no només fa palesa una baixada en l'edat d'inici al consum: tambè constata que «el percentatge d'ús de drogues que fan funcions de porta d'entrada a les toxicomanies (alcohol, tabac i cannabis) són relativament elevats.

A més, i segons consta en les conclussions, l'ús del cannabis es troba força estès: gairebé un 20 per cent de la població jove el consumeix de manera habitual, i un 43'8 l'ha tastat; això no obstant, el País Basc encara supera les Illes en consum. També la presència dels al·lucinògens ha crescut fins a ser significativa. Després d'haver-se estingit en termes pràctics al llarg de la dècada passada, el seu consum ha crescut fins al 6'4 per cent (la mitjana estatal és del 4'5); en el cas de l'èxtasi, l'special-K, GHB i altres drogues de nova síntesi, el consum illenc és del 8'8 per cent, molt per damunt del 4'9 estatal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris