algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Mallorca demana 14 mil milions a Europa per arreglar el caos del fems

El pla de residus del Pacte proclama la reducció gradual de la incineració

88438

Munar, Rosselló, Barceló (a la imatge) i Borràs presentaren ahir el nou pla director.

J. Rosselló.

L'aplicació del nou pla director sectorial per a la gestió dels residus urbans de Mallorca suposarà una inversió de gairebé 17.000 milions de pessetes, dels quals la Conselleria de Medi Ambient n'espera obtenir entre un 80 i un 85 per cent dels Fons de Cohesió de la Unió Europea (UE). La resta es repartiria entre aportacions del mateix Govern de les Illes Balears (30 per cent) i les tarifes pagades pels usuaris (70 per cent).

D'aquesta manera, la UE podria contribuir amb 13.000 o 14.000 milions d'un total de 16.733 destinats a engegar el nou model de tractament de residus, que ahir fou presentat per la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, i per la presidenta del Consell Insular de Mallorca (CIM), Maria Antònia Munar. Ambdues foren acompanyades pel director general de Residus i Energies Renovables de la Conselleria, Nicolau Barceló, i pel conseller de Medi Ambient del CIM, Miquel Àngel Borràs.

El pla, que sortirà a exposició pública de manera imminent durant dos mesos, descarta el tercer forn de la incineradora per potenciar el reciclatge i la reutilització de residus a partir de la reducció en origen i la recollida selectiva. Segons Rosselló, «el pla ja ha rebut la felicitació del Govern central perquè, en ser el millor de l'Estat i en estar basat en directrius europees i criteris decididament ecològics, té totes les garanties per accedir al finançament de la UE».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris