cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

L'estació d'autobusos s'obrirà sense saber si els transportistes la usaran

El Govern prepara un pla d'ordenació urbana dels voltants de totes les estacions

La remodelada estació d'autobusos d'Inca serà inaugurada dijous que ve sense que s'hagi arribat a un acord amb els empresaris de les línies de transport públic perquè la utilitzin. Així ho va confirmar el conseller d'Obres Públiques, Josep Antoni Ferrer, durant la reunió que va mantenir ahir a Inca amb el batle, Pere Rotger.

Els transportistes s'han manifestat contraris a traslladar l'actual parada, situada vora la plaça Mallorca fins a l'estació del tren ja que al·leguen que patiran un retard mitjà d'entre 20 i 25 minuts amb el nou recorregut que hauran de fer per dins la ciutat.

Els empresaris creuen a més que el tren els suposarà una competència molt forta i que perdran clients si s'ubiquen vora l'estació. D'aquesta manera, només les poques línies que parteixen d'Inca o hi arriben empraran les instal·lacions.

Des del Govern balear, el conseller Ferrer va indicar que s'obriran negociacions amb els transportistes per solucionar aquest problema però que no se'ls imposarà el trasllat. A més va recordar que el nou pla sectorial de transport que ara s'ha de redactar i que estarà llest d'aquí a un any intentarà fer que el transport ferroviari i per carretera siguin complementaris.

D'altra banda, a la reunió d'ahir es va anunciar la preparació per part del Govern balear d'un pla global per ordenar i millorar els entorns urbans de totes les estacions del tren de Mallorca situades als pobles. Aquest programa, que afectaria també les estacions de la futura línia de Manacor, serviria per ordenar amb uns cànons arquitectònics els voltants a la via i a l'estació així com dotar d'infraestuctures bàsiques com ara aparcaments o millora dels accessos pel que fa a Inca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris