nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
19°

El claustre no es col·lapsà perquè la Mostra d'Animals ha anat agafant força

La gentada que visità la Fira recorregué el poble, no es concentrà a un sol indret

La Fira de Pollença enguany va tornar a atreure una gentada. Encara que s'ha de dir que, ahir, el dia també acompanyà. El diluvi que de bon dematí s'esperava no va arribar a caure, fins i tot va fer sol. Emperò, el claustre de Sant Domingo no quedà col·lapsat com en altres edicions perquè des de fa un parell d'anys la Mostra d'Animals Autòctons i el Concurs Morfològic de Ponis, que organitzen la Cooperativa Pagesa de Pollença i el Club Hípic, respectivament, cobren força i estiren la gent cap a l'altra punta del poble. Això fa que els visitants no es concentrin sols a un punt, com passava abans, sinó que passegin a munt i avall del nucli urbà i vagin fent diferents paradetes al llarg del seu recorregut.

Tal volta la primera aturada va ser per a molts el claustre de Sant Domingo. De fet, ho va ser per als polítics autonòmics i locals i també per al cos de Bombers del Consell Insular de Mallorca. Ahir, els bombers es desplaçaren fins a Pollença per reivindicar l'obertura dels tres parcs tancats; l'increment del nombre d'efectius, avui només n'hi ha 3 o 4 per a tota la comarca d'Inca i la zona Nord; i un sou digne «ja que som el col·lectiu de bombers pitjor pagat d'Espanya». La sorpresa va ser, però, que la presidenta del Consell Insular, Maria Antònia Munar, no va comparèixer i els bombers no tingueren davant qui manifestar-se. Això sí, aprofitaren el pas del president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, i del conseller d'Agricultura, Joan Mayol, com de la resta d'autoritats per desplegar encara més les pancartes. La Fira, però, se'n va fer poc ressò de la manifestació. La gent comentava més la novetat de dins el claustre i la mostra d'animals.

Enmig del pati del convent i davall una porxada es realitzaven diferents tallers artesanals. Allà, les al·lotes de Prodis (Associació pro-ajuda a persones discapacitades de Pollença) treballaren de valent durant tot el dia cordant cadires. El teler que havien transportat des de Palma per mostrar com es feien un temps les tovalloles, també atragué un important nombre de públic. La gent voltava distreta i només s'aturava i ensumava estranyada una intensa olor a socarrim quan ferraven un cavall que hi havia també al mig del convent.

Els grans aprofitaren ahir per deixar tastar el vi que fan, i les peces de ferro que forgen i també venien senalles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris