algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

L'Ajuntament i els propietaris cerquen solucions per a l'hotel de Monnàber

S'han iniciat tràmits amb el Govern per trobar-hi un ús per al futur parc natural

L'Ajuntament de Fornalutx vol aconseguir que la vella estructura de l'hotel de Monnàber, construït a principi dels anys 60 just al peu del penyal de Migdia i que té a sobre una sentència de demolició, pugui ser només enderrocat parcialment i que se n'aprofiti l'estructura per fer-hi alguna instal·lació del futur parc natural de la serra de Tramuntana.

En aquest sentit, s'ha de dir que els propietaris i els responsables municipals ja s'han entrevistat amb el Govern balear per tal de trobar una solució a aquesta construcció que tan negativament afecta ara el paisatge de la Serra.

Tot i això, la solució al problema no és gens fàcil, segons ha reconegut el mateix batle de Fornalutx, Andreu Barceló, atès que el recurs contra l'ordre de demolició que en el seu moment va interposar la part propietària es troba ara com ara pendent de resolució davant el Tribunal Suprem i podria ser contrària als interessos de la propietat.

Els propietaris varen recórrer l'estiu de l'any 1996 l'ordre de demolició que havia emès el Consell Insular de Mallorca, ja que aquesta ordre no havia esperat que la sentència dels tribunals de les Balears fos ferma. Aquesta ordre implicava que els propietaris s'havien de fer càrrec íntegrament dels 12 milions de pessetes que, aproximadament, costava l'enderroc en aquell moment.

El juny de 1996 el Tribunal Superior de Justícia de les Balears va suspendre provisionalment l'ordre de demolició, per la qual cosa la vella estructura continua encara dreta, mentre no es resolguin els recursos pendents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris