algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

La Policia alemanya provarà d'acusar Okulus d'assassinat abans de Cap d'Any

La Benemèrita i la comissió desplaçada han coincidit quasi per complet en la tesi

La comissió alemanya integrada per dos comissaris del departament d'homicidis d'Hamburg i una fiscal ja es troben al seu lloc d'origen després d'haver passat alguns dies a Mallorca mentre reconstruïen l'assassinat de Carme del Salto. Els investigadors germans s'han proposat enllestir el seu informe, paral·lel al de la Guàrdia Civil, amb la major celeritat possible i han fixat una data per acusar de violació i assassinat Andreas Ingo Okulus: abans de final d'any.

Els tres especialistes en criminologia prengueren ahir un avió que sortí de Son Sant Joan les vuit del dematí en direcció a Hamburg. Els tècnics s'endugueren nombrós material que havien acumulat durant els seus frenètics dies d'estada a l'Illa. Els comissaris i l'acusadora han revisat, passa per passa, l'informe confeccionat per la Guàrdia Civil amb la intenció de garantir la consistència i independència del seu contingut, i a més han reproduït moltes escenes que foren reconstruïdes en el seu moment per l'institut armat. De tot aquest treball, la comissió n'ha obtingut múltiples conclusions, però la más destacada és que la seva tesi coincideix quasi per complet amb la mantinguda des de la 313 Comandància. Els mètodes policíacs d'ambdós cossos no són idèntics, però els resultats no han pogut ser més ajustats.

Els estrangers han passat tres dies amb els seus col·legues benemèrits, però han disposat de total llibertat a l'hora de proposar hipòtesis o entrevistar testimonis.

A partir d'ara queda obert un període d'espera que si es compleixen les previsions no serà gaire llarg. Les autoritats alemanyes han demostrat un especial interès per aquest cas, que segons sembla també ha marcat profundament, a més de tots els mallorquins, una part important de la població d'Hamburg. Ara només manca poder concretar les proves contra l'imputat abans que no s'acabi el termini de presó provisional de sis mesos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris