algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Madrid margina el Govern balear del dispositiu de seguretat per al 31-D

L'Executiu autonòmic queda fora de qualsevol decisió en aquest àmbit

62070

Els cossos de seguretat reforçaran la seva presència la nit de Cap d'Any.

La Delegació del Govern espanyol a les Balears, presidida per Catalina Cirer, serà l'organisme encarregat de coordinar totes les actuacions de les forces de seguretat de l'Estat el dia de Cap d'Any en previsió de l'efecte 2000, segons estableix una instrucció de la Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior a la qual ha tingut accés Diari de Balears.

Malgrat que el Consell de Govern, que encapçala Francesc Antich, aprovà divendres passat un decret per constituir una comissió de coordinació per superar els possibles problemes informàtics derivats de l'efecte 2000 a l'Arxipèlag, l'Executiu autonòmic queda fora de qualsevol decisió sobre les mesures de seguretat que s'adoptaran per part del Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil el 31 de desembre.

L'objectiu per al Ministeri de l'Interior és instrumentalitzar les mesures que evitin les conseqüències negatives d'aquest fenomen per a la seguretat de les persones i garantir el normal funcionament dels serveis essencials per a la comunitat. Aquesta finalitat es dirigeix a un doble àmbit: reforçar el paper que la Constitució dóna a les forces de seguretat en la protecció del lliure exercici dels drets i llibertats, i el manteniment de la seguretat ciutadana i la prevenció de la delinqüència.

Totes les prefectures superiors de Policia, entre les quals hi ha la de les Balears, han enviat al Ministeri de l'Interior les seves planificacions per tal d'identificar els problemes que puguin ocasionar-se, a més de les mesures preventives i alternatives que siguin susceptibles d'aplicar-se. Interior no descarta la realització de simulacres en el terreny informàtic «sempre que no hi hagi cap risc per a les bases de dades».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris