algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Els immigrants africans s'instal·len en els pisos buits de Son Gotleu

Els immigrants africans que treballen a Palma s'instal·len en els pisos de les barriades de Son Gotleu i Son Oliva. Les dues barriades amb els lloguers més baixos de la ciutat acullen aquesta població, totalment marginada i amb escassos recursos econòmics. Alguns pisos de l'eixample també han estat llogats per persones que pertanyen al col·lectiu. La majoria dels contractes d'arrendament es fan de manera directa entre els propietaris i els immigrants, però alguna immobiliària ha fet gestions per tal de recol·locar aquestes persones en immobles a la ciutat i evitar-los l'estada en centres d'acollida com Ca l'Ardiaca, on les condicions de vida són molt pitjors.

«Son Gotleu és la zona on ens resulta més fàcil trobar lloguers per a aquesta gent. Els preus són molt baixos i la degradació de la barriada ha arribat a un punt que tothom que en pot sortir decideix partir. Moltes de vegades els pisos queden buits perquè les famílies que poden parteixen. Com que són gent amb pocs recursos econòmics estan disposats a llogar els immobles o a vendre'ls encara que sigui a un preu molt baix per tal de tenir més liquidesa a l'hora d'entrar als seus nous habitatges. El problema és que ningú no vol anar a viure a la contrada ni llogar aquestes cases, i molt manco comprar-les. L'única sortida que tenen aquestes famílies és llogar-les a immigrants o a persones de col·lectius socials més desfavorits que elles, per això el col·lectiu d'immigrants ha acabat en aquesta barriada».

El mateix agent immobiliari explica que «a Son Oliva s'està produint un fenomen molt semblant, tot i que en menor mesura respecte a Son Gotleu. El que és més sorprenent és el cas dels pocs pisos de l'Eixample que s'han llogat. Es tracta de cases bastant velles que normalment eren de propietaris que baixaren del poble en el moment del boom turístic i que fa uns anys hi tornaren. Alguns moriren i els seus fills han posat a la venda el pis o l'han destinat a ser llogat per estudiants. Els que s'han quedat els immigrants són els que els propietaris no han pogut llogar als estudiants. Són pisos que solen estar molt malament, però és millor que dormir al carrer».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris