cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 15°
15°

El vicepresident vol una cimera econòmica entre Balears i Canàries

Pere Sampol i José Boris feren el primer contacte el passat dia 6 d'octubre

El vicepresident del Govern balear, el nacionalista Pere Sampol, treballa per establir aliances econòmiques amb les Illes Canàries per tractar temes relacionats amb els fons que la Unió Europea (UE) dedica a les illes europees. Sampol va mantenir una reunió amb el conseller de Presidència canari, José Boris, el passat dia 6 d'octubre. Sampol i Boris varen mantenir aquest primer contacte amb motiu del viatge que el vicepresident balear va realitzar a Las Palmas de Gran Canària per entrevistar-se amb el president de la República Àrab Sahariana Democràtica, Mohamed Abdelaziz. La intenció d'aquella visita era rebre informació de les garanties necessàries per tal que el referèndum al Sàhara es faci en pau i llibertat.

L'esperit d'aquesta presa de contacte entre Sampol i el conseller de Presidència canari és, segons fons properes a Vicepresidència, l'«establiment de bones relacions i una canvi de tarannà entre els dos executius». Tot i que aquestes relacions interinsulars es fan sota la responsabilitat exclusiva de Sampol, els convenis de cooperació figuren en l'acord programàtic de Govern signat pel Pacte de Progrés. Concretament, en el capítol de finançament autonòmic, apartat d'illes europees, l'esmentat text assenyala: «Es reivindicarà la participació de les Illes Balears en els Fons estructurals europeus, amb implicació a la gestió del Govern de les Illes Balears i consells insulars».

Igualment, l'acord estableix que el Govern balear «impulsarà la creació d'un Comitè Europeu de polítiques insulars amb seu a Palma i la representació permanent de les Illes Balears davant de la UE, a Brussel·les».

I finalment, segons les directrius que marquen el desenvolupament de les tasques del Govern progressista, «s'impulsaran convenis de cooperació amb altres comunitats autònomes per tal de desenvolupar polítiques conjuntes davant de la UE». Segons sembla, la primera trobada entre representants de les illes mediterrànies més occidentals i les illes atlàntiques està fonamentada en aquest darrer punt de l'acord de Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris