algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

El Govern estudiarà finançar la ocmpra de l'històric casal de can Ferrereta

El president Antich visità la localitat i anuncià que s'ampliarà l'Institut inaugurat l'any passat

El Govern balear s'ha compromès a estudiar el finançament de part de la compra de l'històric casal del segle XVIII de can Ferrereta de Santanyí, que es troba en venda en una revista alemanya per un elevat preu de 160 milions de pessetes.

Aquesta fou la resposta a una de les peticions que el batle de la localitat, Miquel Vidal (PP) adreçà al president Francesc Antich en el decurs de la visita oficial que ahir matí féu pel poble. A més, el president demanà un acord de ple en el qual se sol·liciti d'una manera formal l'ajuda al Govern i anuncià l'ampliació de l'institut.

Des que l'Ajuntament anuncià la possible compra de l'emblemàtic casal, s'ha suscitat una gran expectació envers les vies del finançament. El batle anuncià que realitzaria una consulta popular entre les diferents entitats de Santanyí per tal de saber la seva opinió sobre la valuosa casa.

El batle exposà a Antich la rellevància de l'immoble en el patrimoni cultural de la vila no només per l'època a la qual pertany, sinó també per la línia classicista de la façana, única dins el poble. Així mateix, dins una de les dependències de la casa s'hi troba un important arxiu històric i eclesiàstic, herència de les llargues estades que bisbes de Mallorca feien a Santanyí. Per les grans dimensions de l'habitatge, en el futur es podria dedicar a una doble funcionalitat, Per una banda, com a museu del poble i d'altra banda, com a casal per a la tercera edat, ja que la part posterior de l'immoble posseeix un gran pati.

D'altra banda, un altre dels temes que es tractaren durant la visita del president fou que el Govern balear pretén ampliar l'Institut de Santanyí, malgrat fa tan sols un any que fou inaugurat. Aquesta qüestió fou plantejada entre Francesc Antich, el director general de Planificació i Centres de la Conselleria d'Educació, Jaume Gual, i el propi Miquel Vidal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris