algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

La futura llei de comerç perseguirà els súpers encoberts en benzineries

Els comerciants també volen que la regulació s'eixampli als «drugstores»

94258

Pau Bellinfante, president d'Afedeco, amb Demetrio Peña, president de Pimeco.

Les associacions de comerciants de les Illes Balears exigeixen al Govern balear que legisli en matèria d'ordenació del comerç interior. Concretament, la demanda se centra en una futura llei de comerç que reculli totes les reivindicacions destinades a la potenciació del sector.

Amb aquest motiu, el vicepresident del Govern, Pere Sampol, va encarregar un informe al Departament Jurídic de la comunitat autònoma de les Illes Balears, que depèn de Presidència. De fet, en l'acord programàtic de Govern signat per totes les forces polítiques que integren el Pacte de Progrés, en l'apartat d'indústria i comerç hi ha el següent paràgraf: «Una correcta i efectiva ordenació del sector comercial balear s'haurà d'inspirar en la defensa del teixit del petit i mitjà comerç que ha de poder competir amb qualitat i bons preus amb les grans superfícies».

D'acord amb això i acte seguit, el text insta «eliminar les competències deslleials i regularitzar un sistema normatiu i d'ajuts que possibilitin la continuïtat del dinamisme tradicional del comerç illenc». Tot i que Pau Bellinfante, president d'Afedeco, reconeix que «encara no hi ha res consensuat ni ben definit, és important i positiu que el Govern desenvolupi les seves competències per tal de regular el nostre sector».

El president de Pimeco, associació de comerciants integrada en la PIME, Demetrio Peña, creu que les institucions han de legislar en matèria d'horaris comercials, de grans superfícies i ha de vigilar «l'aflorament de botigues dins de les benzineries, que suposen una competència deslleial al petit comerç». Peña assenyala que un altre tipus d'establiments que necessiten una regulació són els drugstores, que no estan afectats per la llei estatal d'horaris comercials.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris