algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

La Creu Roja aconsegueix reduir a la meitat les actuacions a les platges

Les millores tant professionals com d'equipament són les causes de la baixada

T. ROSSELLÓ. Manacor.
Millorar i continuar millorant. Aquesta és la il·lusió i l'objectiu dels integrants de la Creu Roja que cada estiu realitzen una campanya de prevenció a les platges de la comarca de Manacor. I aquesta temporada els resultats són molt satisfactoris. En el decurs dels últims dos anys, el nombre d'intervencions sanitàries ha passat de més de 1.000 a menys de 600 a causa de la major professionalitat del personal, als recursos disponibles i a la senyalització de perills. En concret, han estat les platges de Cales de Mallorca amb 192 intervencions i Portocristo amb 188 els llocs on més feina ha tingut la Creu Roja, en part a causa de la mala situació de les casetes de socorrisme. Del total de les 565 intervencions, quasi 400 es concentren en aquestes dues platges, mentre que s'Illot i Cala Mandia sumen la resta.

Les causes del descens de les actuacions ha estat propiciada perquè, segons explica el director d'emergències de Creu Roja de la comarca, Jaume Perelló, «enguany la vintena d'objectors han pogut realitzar un curs de socorrisme bàsic i això ha millorat molt el servei sanitari». A més, s'ha disposat de nous equipaments de reanimació pediàtrica, d'una nova embarcació semirígida i de material de comunicació, comenta Perelló.

Una altra de les millores s'ha produït en la senyalització dels perills a les platges i indicacions amb banderes de l'estat de la mar. Quant a la naturalesa de les intervencions, els talls i les picades de medusa són els principals motius de cures, seguides a molta distància per les contusions i les pues d'eriçó.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris