algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

El cultiu medicinal s'introdueix a fora vila

Una empresa mallorquina conra plantes i les exporta a la indústria farmacèutica alemanya

El cultiu de plantes medicinals pot convertir-se en un conreu rendible al camp mallorquí a mig termini. Així ho demostra la innovadora experiència d'una empresa mallorquina, Herbextract, que s'ha aventurat en el conreu d'espècies d'aquest tipus i en la posterior transformació en preparats que s'exporten després a la indústria farmacèutica Alemanya.

En una extensió de més de 100 hectàrees repartides en diferents finques a Llubí, Manacor, Sencelles, Porreres i sa Pobla, s'han posat en explotació diferents espècies, sense descuidar tampoc l'experimentació amb d'altres noves. Tot i la diversificació de la producció, l'Equinàcea, una planta d'origen americà, concentra bona part dels esforços ja que així ho exigeix la demanda. Aquesta espècie té importants efectes beneficiosos ja que actua sobre el cos activant les defenses immunològiques davant de malalties com grips i constipats, tan comuns en aquesta època de l'any.

La farigola és una altra de les plantes amb més acceptació i s'utilitza sobretot per millorar les afeccions respiratòries. La carxofera en diferents variants és especialment indicada per a afeccions al fetge i als ronyons. A les ja citades s'han introduït ara l'Herba de Sant Joan, per a estats depressius lleus i l'aloc, molt bo per regular el cicle menstrual femení. Carles Feliu, director tècnic de l'empresa, comenta que «els medicaments produïts amb elements naturals no resulten tan agressius i forts per a l'organisme. Aquesta és la diferència que els separa dels medicaments sintètics. A més, els possibles efectes secundaris sempre són molt menors».

De tota manera, Feliu no veu viable que els cultius medicinals puguin ser una alternativa generalitzada als cultius tradicionals del camp mallorquí. I és que aquests cultius precisen d'una cura contínua i d'una bona infraestructura de reguiu. Per això fins i tot es programen mitjançant un sistema informàtic les quantitats d'adobs i d'aigua que es proporcionen a la planta. D'aquesta manera es tracta d'aconseguir una producció més o manco estable.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris