algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

L'església de Sant Joan es reformarà per solucionar els problemes d'humitat

L'obra que inclou reparar la teulada i l'interior començarà abans d'acabar l'any

93078

La teulada del temple es troba molt malmesa i la filtració de la humitat pot crear problemes estructurals en un futur.

L'església parroquial de Sant Joan Baptista haurà d'estar tancada al culte per possibilitar així la rehabilitació integral de tot l'interior. Així ho preveu el projecte de reforma que es vol envestir abans d'acabar l'any, si bé el rector Santiago Cortès ha assenyalat que s'intentarà que el temple estigui tancat el mínim temps necessari. Mentre durin les tasques, s'habilitarà un local al centre parroquial per celebrar els oficis religiosos.

L'obra que aviat es començarà inclou la reparació de la totalitat de la teulada i ve motivada pels greus problemes d'humitat que pateix l'edifici i que s'han agreujat els darrers anys. El mal estat en què es troba la teulada facilita la filtració d'aigua cap a l'interior. Aquest fet preocupa especialment els tècnics que si bé han assegurat que no existeixen problemes de caire estructural, aquests si que podrien aparèixer si no es posa remei ara a aquest problema. Per aquest motiu es fa comptes desmuntar la pràctica totalitat de la coberta substituint les actuals vigues de fusta per unes altres de formigó i s'aplicarà una capa aïllant a la teulada. Des de l'exterior es respectarà la morfologia constructiva i s'intentaran fer servir totes les teules sanes en la reconstrucció.

Aprofitant aquesta tasca s'obriran els finestrals laterals de la nau central per donar mes lluminositat a la construcció. Fins ara aquests elements s'havien tapat amb unes pintures que es troben malmeses i unes fustes.

Per a la reforma de la teulada serà necessari muntar una grua gegant que es col·locarà amb tota seguretat a la plaça que hi ha al costat del temple.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris