cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Empentes i tocs a Inca per aconseguir una senalla del Dijous Bo

En poques hores es varen exhaurir les 3.100 cistelles que repartí l'Ajuntament

Ben poc es devien imaginar els responsables polítics municipals que la idea que varen tenir de promocionar el Dijous Bo repartint una tradicional senalla de palma amb el programa generàs tan desmesurada expectació com la que es va viure ahir durant tot el matí a la casa de la Vila.

En unes poques hores es varen esgotar les 3.100 senalles que es disposaren.
Dijous horabaixa es començaren a repartir les primeres senalles si bé foren pocs els qui acudiren fins a l'Ajuntament perquè eren pocs els que ho sabien.

La veu va córrer ben aviat i ahir matí es va armar un autèntic ciri per distribuir els programes i les cistelles. A primera hora i en vistes del que podia passar un funcionari va muntar una taula a l'entrada de la casa de la vila. Aviat la coa es va anar allargant fins arribar a una vintena de metres. A la tasca s'hi va incorporar el regidor Pep Balaguer per donar una mà però així com anaren passant les hores s'hi sumaren fins a sis persones a la feina, col·lapsant pràcticament els baixos de les dependències municipals.

Si bé el repartiment es va fer de forma fluïda al principi, la tensió va créixer quan s'acabà la primera remesa de senalles. Quan es va portar al lloc el segon viatge es varen viure autèntiques escenes d'histerisme col·lectiu. La gent se saltava la parada municipal i s'afuava a les cistelles com si fossin d'or. Empentes, colzades i alguna repinyada es varen succeir per uns moments fins que el regidor Balaguer va posar ordre. Tal va ser el descontrol que es va plantejar cridar la Policia Local per eliminar aquests petits disturbis.

Als nervis hi va ajudar la picaresca. I és que en teoria, els funcionaris tenien les ordres de donar només una senalla per persona però molts foren els que feien coa una, dues i tres vegades per aconseguir-ne més. Tanta sort que els encarregats de donar les senalles hi posaren fre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris