algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Cort renova la flota d'autobusos i diu que serà «la més moderna del món»

Per primera vegada s'abaixen les tarifes subvencionades del transport públic

S.BENNÀSAR. Palma.
Pedro Àlvarez s'ha decidit a agafar el bou per les banyes i ha resolt canviar tota la flota d'autobusos de l'EMT. El president de l'EMT explicà ahir que té previst comprar més de 100 autobusos, «que ens donaran la flota més moderna del món l'any 2000», mitjançant el sistema de «renting».

Aquesta renovació de la flota es farà sense que costi ni una pesseta més al ciutadà de Palma. «El manteniment actual de la flota ens costa vuit-cents milions de pessetes. Es tracta d'una flota vella, amb una edat mitjana d'onze anys, i que ha fet més de vuit milions de quilòmetres pels carrers de Palma. El procés de «renting» ens costarà exactament els mateixos doblers, però ens permetrà disposar de la flota més moderna del món».

Els nous vehicles seran molt més ecològics des del punt de vista de les energies que emprin per desplaçar-se, a més de ser reciclables en un noranta per cent. Estaran adaptats, tots, per facilitar el transport dels minusvàlids i el nou sistema d'adquisició de vehicles permetrà renovar íntegrament la flota municipal cada set anys.

El sistema de «renting» és una de les mesures més emprades en els darrers anys per renovar les flotes de vehicles tant de les empreses municipals com de la policia. Mitjançant aquest sistema, Cort lloga, per un seguit d'anys, els autobusos a l'empresa propietària. Després d'haver-ne fet un ús intensiu, els torna al propietari i en lloga de nous. Així, l'EMT no té els vehicles en propietat, però sempre en té de llogats que es renoven de manera constant.

D'altra banda, s'ha de destacar que per primera vegada les tarifes dels autobusos davallaran. El preu del bitllet per a pensionistes passarà de trenta a vint-i-cinc pessetes i, el que és encara més important, el preu del bonobús per als residents passarà de 810 pessetes a 750. També els estudiants es beneficiaran d'aquesta davallada de preus: cada viatge amb bo universitari passarà a costar cinquanta pessetes, enfront de les cinquanta-quatre que costa actualment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris