algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Els tribunals fixaran la legalitat del Pacte d'estabilitat dels docents

El conseller Damià Pons qualifica d'«incoherent» el recurs presentat pel CSIF

Els tribunals tornaran a fixar la política de personal de l'Administració autonòmica. Si la Conselleria de la Funció Pública està esperant la sentència que anul·li o ratifiqui la convocatòria d'oposicions realitzada pel Partit Popular el mes d'abril, el torn ha arribat ara al conseller d'Educació i Cultura, Damià Pons, que pot veure com el Pacte d'estabilitat dels interins docents segueix el mateix camí que el dels serveis generals: considerat anticonstitucional pel Tribunal Superior de Justícia de Balears.

La Confederació de Sindicats Independents de Funcionaris "CSIF" presentà el recurs contenciós i administratiu contra aquest Pacte d'ensenyants, informà ahir el seu portaveu, Agustí Buades; recurs que serà tramitat pel procediment especial de protecció dels drets fonamentals, la «via ràpida» d'aquesta jurisdicció. Segons l'escrit de l'advocada que representa el sindicat, l'acord signat entre CCOO, UGT, STEI i ANPE i l'anterior Conselleria d'Educació, Cultura i Esports, el 19 de maig de 1998, ha produït la vulneració dels principis fonamentals que estableix l'article 103 de la Constitució: els d'igualitat, mèrit i capacitat. Buades precisà que el seu sindicat vol obtenir un Pacte d'estabilitat que afecti tots els interins del Govern; i recordà les paraules del president de l'Executiu, Francesc Antich, que afirmà, en referència als docents i als no docents, que «davant situacions iguals, les solucions també han de ser les mateixes».

Per la seva part, el conseller, D. Pons, manifestà que defensarà aquest Pacte davant els tribunals. «L'acord és correcte i vàlid, i presentarem totes les al·legacions jurídiques a aquest recurs», anuncià. Pons indicà que, després d'un any i mig de funcionament, «no és coherent que el recurs es presenti ara»; i recordà que el Pacte va rebre el vistiplau de tots els sindicats presents en la mesa de negociació. El conseller recordà que segons aquest acord s'han produït dues convocatòries d'oposicions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris