nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
19°

El Govern balear apuja les pensions a pesar de les «pressions d'Aznar»

L'ajuda triplica la d'Andalusia i està molt per damunt de la de Catalunya

El Consell de Govern va aprovar ahir, a proposta de la Conselleria de Treball i Benestar Social, l'acord de concessió d'una pensió de caràcter únic i extraordinari, que beneficiarà 10.600 persones de les Illes Balears. L'ajuda, que afecta les pensions assistencials i les no contributives, es farà efectiva mitjançant paga única el mes de desembre.

El president del Govern balear, Francesc Antich, i la consellera sense cartera, Fernanda Caro, emmarcaren ahir aquest acord en «la política de sensibilitat social que s'ha fixat com a objectiu el Govern». Tant Antich com Caro volgueren contextualitzar també aquesta ajuda econòmica en les persones més necessitades, en el debat global sobre la pujada de les pensions.

La dita ajuda de caràcter únic i extraordinari, aprovada ahir per l'Executiu autònom, és a favor dels beneficiaris de pensions del Fons Nacional d'Assistència Social i del subsidi de garantia d'ingressos mínims; així com dels de pensions de jubilació i invalidesa en la seva modalitat no contributiva.

Les persones que reben pensions assistencials, és a dir, a càrrec del dit Fons Nacional d'Assistència Social, i les que reben el subsidi de garantia d'ingressos mínims, rebran totes una quantia econòmica individual fixada en 28.000 pessetes. D'altra banda, els beneficiaris de pensions no contributives de jubilació i d'invalidesa, ingressaran 31.500 pessetes.

En comparació amb les ajudes aprovades en altres indrets de l'Estat, la del Govern balear triplica la de la Junta d'Andalusia i està molt per damunt de la de Catalunya, on s'atorgarà la diferència de l'IPC entre aquesta comunitat i el conjunt de l'Estat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris