algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

El Consell denega 168 projectes de cases en sòl rústic per la nova llei

La protecció urbanística també s'estén a dos camps de golf a Muro i a Calvià

95406

La llei s'aplicà ahir per primera vegada amb la denegació de 168 sol·licituds.

La Comissió d'Urbanisme del Consell Insular de Mallorca «estrenà» ahir la Llei d'Emergència Urbanística, recentment aprovada pel Govern, i rebutjà, per unanimitat, un total de 168 projectes d'edificació d'habitatges residencials unifamiliars en sòl rústic.

La Comissió estudià ahir 272 projectes en sòl rústic. Informà desfavorablement de 194 i favorablement de 65. Els 168 esmentats sónn inclosos en el primer grup. Aquestes sol·licituds de construcció en sòl rústic foren presentades després del passat 13 de juliol, que és la data que marca el límit dels tres mesos retroactius d'aplicació de la Llei.

La majoria de projectes han estat denegats pel fet de no ajustar-se al mínim de superfície, de dues quarterades, o per correspondre a segregacions de finques posteriors a l'aprovació de la Llei de sòl rústic, de juliol de 1997. Moltes peticions d'habitatge pretenien edificar en una sola quarterada.

Així i tot, la Comissió hagué d'acceptar 65 projectes de construcció d'habitatges unifamiliars en sòl rústic per no resultar afectats per la nova legislació. àsicament, són projectes que compleixen els requisits de superfície mínima i que no són fruit de segregacions de finques posteriors a la Llei. En un intent de facilitar la feina d'estudi de cada petició, els serveis tècnics ja presentaren a la Comissió els projectes per separat: un grup amb les sol·licituds posteriors al 13 de juliol, i un altre de peticions diferents. També fou rebutjat un paquet de més d'una vintena de projectes, per altres causes.

D'altra banda, la Comissió ha denegat la construcció de dos camps de golf, un a Calvià "Son Sastre" i l'altre a Muro "Son Bosch". En el primer cas, s'ha rebutjat un recurs contra una denegació anterior per caducitat; i en el segon, s'ha considerat que el projecte afecta les zones de protecció delimitades per Costes i pel Parc de l'Albufera. També s'han desclassificat urbanitzables de Campos, inclòs el reservat per al camp de polo.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris