muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Els ramaders de la comarca necessiten crèdits bancaris per poder subsistir

El batle exigirà ajudes al Govern davant la greu situació de la baixada del preu de la llet

T.ROSSELLÓ. Campos.
Els ramaders de Campos estan vivint una situació difícil després que el passat mes de setembre la llet va baixar prop de cinc pessetes entre el preu base i penalitzacions. Aquesta problemàtica ha provocat que molts de ramaders hagin hagut que subscriure diversos crèdits bancaris per poder subsistir amb la seva explotació.

Dijous a vespre, uns 30 ramaders es varen reunir amb el batle de Campos, Andreu Prohens (PP), per tal d'explicar-li la situació que actualment estan patint. Amb aquest sentit, Prohens ha demanat una entrevista amb el conseller d'Agricultura, Joan Mayol, per exigir que el Govern habiliti ajudes als ramaders del poble per tal que puguin sortir d'aquesta difícil situació en què es troben. Pel que fa als ramaders, Prohens explicà que «he pogut comprovar que viuen moments molt difícils i molts d'ells han hagut de demanar crèdits per poder seguir amb la seva explotació. Resulta que el preu que cobren per la llet no els permet viure».

Els ramaders han hagut d'avalar amb el seu patrimoni aquests crèdits que han concertat amb els bancs i confien poder fer-los front amb les ajudes que puguin obtenir del Govern. Un altre problema que varen plantejar al batle va ser el tema del programa Pro-Agro. El fet és que els ramaders que vulguin acollir-se a les ajudes per l'abandonament de la producció lletera hauran de tornar la subvenció que els atorgà el Govern durant la passada legislatura. El programa obliga a mantenir l'explotació durant cinc anys, per tant, a molts no els queda més remei que seguir en la ramaderia a pesar de tenir pèrdues.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris