cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Protestes per la pudor de la depuradora

L'Ajuntament demana al Govern un estudi per reparar les grans deficiències de les instal·lacions

La forta pudor que desprèn la depuradora municipal d'aigües residuals ha aixecat fortes protestes i nombroses queixes per part dels veïns que així ho han transmès a l'Ajuntament.

Per aquest motiu, els responsables municipals varen acordar al darrer ple demanar a l'Ibasan (Institut balear de sanejament), dependent del Govern balear, la realització d'un estudi sobre el funcionament de les actuals instal·lacions.

En principi, les males olors afectaven només les nombroses finques que hi ha vora la depuradora i que en molts de casos estan edificades amb segones residències. Aviat emperò aquest problema es va agreujar i la pudor arriba molts de dies al nucli urbà.

La depuradora es troba ubicada a la part baixa del municipi a només uns centenars de metres del nucli urbà. Les instal·lacions foren construïdes fa prop de vuit anys per l'Ajuntament gràcies a una ajuda del Ministeri de Medi Ambient.

El seu funcionament es basa en el sistema de llacunatge pel qual es varen dissenyar diferents estanys on l'aigua reposa i es va depurant per un procés biològic.

Segons ha explicat el batle, Josep Gomila, «la depuradora mai no ha acabat d'anar bé i sovintegen les avaries. Fins i tot uns dels llacs es troba quasi omplit de residus a causa del mal funcionament dels filtres». En ser la depuradora de propietat municipal, l'Ajuntament té llogada una empresa que s'encarrega del seu manteniment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris