algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

Palma i l'àrea metropolitana ja tenen una població real de 440.000 habitants

La densitat s'estableix en més de sis-centes persones per quilòmetre quadrat

Palma i la seva àrea metropolitana compten ja amb una població real (entre habitants de dret i de fet) que voreja els 440.000 individus. Aquesta aglomeració converteix la capital i els municipis limítrofs en una unitat territorial de 729'34 quilòmetres quadrats amb una densitat de població de 603'28 habitants per cada quilòmetre quadrat. Com a àrea metropolitana de Palma es compten els municipis de Calvià, Llucmajor i Marratxí.

El mes de juny de 1998 Palma comptava amb una població de dret de 304.250 habitants, mentre que Calvià tenia 35.054 habitants de dret, Llucmajor 20.474 i Marratxí 19.539. Això ens dóna un total de 361.317 habitants de dret a l'àrea metropolitana establerta al voltant de la badia.

La memòria de Secretaria de l'Ajuntament de Palma de 1997 estimava en més de 44.000 els habitants de fet que residien al municipi i que d'alguna manera s'havien preocupat de normalitzar la seva situació a Palma o de donar fe de la seva residència al municipi.

Entre els altres tres termes els habitants de fet sumen un total de 16.000 persones en aquesta situació. Aquesta és la xifra de persones amb què augmenta el nombre de residents a l'àrea metropolitana. De totes maneres, el que s'ha de tenir clar és que els darrers fluxos migratoris han duit de cap a la zona de Palma uns quinze mil habitants més «tot i que podrien ser una mica més, fins arribar a fergar els vint mil». Això ens donaria més de 440.000 habitants de fet en els 729 quilòmetres quadrats esmentats.

Aquest fet fa que s'hagin de començar a canviar els plantejaments que parlen de Palma com d'una ciutat de províncies de poc més de tres-cents mil habitants. Amb el conglomerat d'habitants dels seus municipis satèl·lits, Palma i l'àrea metropolitana s'ha convertit en el lloc on viu el 57'66% de la població de dret de Mallorca i gairebé la meitat dels habitants de Balears, tot i que l'espai que ocupen és tan sols el 20% del sòl de Mallorca i el 14% de tot el terreny de les Illes Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris