cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
22°

La UIB observa una davallada en les qualificacions mitjanes dels estudiants

Encetaran un estudi comparatiu dels expedients mitjançant el programa «Àgora»

Ha davallat el rendiment acadèmic dels alumnes des que les universitats espanyoles iniciaren la conversió dels seus plans d'estudis? Els professors de diversos centres estatals creuen que s'ha produït una minva en la mitjana de qualificacions; bé que manca la comprovació científica d'«això», que el vicerector d'Ordenació Acadèmica a les Illes, Eduard Rigo, descriu com «una percepció».

El vicerector ha d'aprofitar el sistema informàtic de matriculació a la UIB "el programa «Àgora», realitzat a les Illes i adoptat per un bon nombre d'universitats arreu de l'Estat" per tal d'extreure'n les dades que permetin comprovar el grau d'excel·lència reflectit en els currículums dels estudiants. Aquestes dades hauran de ser comparades amb les de promocions anteriors "de cursos realitzats segons els antics plans d'astudis" i confirmar o rebutjar una «sospita» que preocupa, de cada vegada més, els col·lectius universitaris.

En l'actualitat, el centre de càlcul de la UIB ja ha iniciat assaigs de simulació que permetin aquesta recerca amb el programa «Àgora»; mentrestant, emperò, just podem disposar de la «percepció» que té el professorat d'unes qualificacions mitjanes que tendeixen a ser més baixes. Aquesta percepció, per cert, és compartida per l'alumnat que ha conegut els diferents plans.

És el cas de la presidenta del Consell d'Estudiants, Isabel Puig, que ahir coincidí amb el vicerector Rigo a assenyalar que aquesta possible caiguda de la mitjana pot ser conseqüència directa o indirecta de la duplicació de matèries en determinats estudis; cap dels dos, emperò, no volgué anomenar les carreres que poden ocasionar aquesta davallada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris