algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Gesa preveu que Mallorca utilitzarà gas natural a partir de l'any 2005

Fi de la campanya de canvi de gas a Palma, que ha afectat 67.031 usuaris

Gesa confia que les Balears disposaran de gas natural a partir de l'any 2005, segons afirmà ahir el director de Gesa Gas, Josep Bosch. El responsable d'aquesta empresa indicà que els estudis que s'estan realitzant, conjuntament amb tècnics del Govern balear, segons l'acord signat amb l'anterior Executiu, donaran tota la informació per tal que els responsables polítics illencs prenguin la decisió sobre la ubicació de la planta, el tema més conflictiu. Les dues possibilitats que es consideren són al dic de l'oest, a Palma, i al terme de Llucmajor, a la zona de s'Estalella. La construcció d'aquest macrodipòsit per emmagatzemar el gas natural necessitarà un termini de tres anys, informà Josep Bosch.

El director de Gesa Gas assenyalà que ja s'han produït reunions entre els tècnics de l'empresa i del Govern, en les quals s'analitza l'impacte ambiental, les alternatives tècniques a la ubicació de la planta i els estudis de mercat per tal que les Illes disposin de gas natural. A final de novembre està prevista una nova reunió i l'estudi ha de finalitzar el mes de juny del 2000.

Si bé la consellera d'Energia i Innovació Tecnològica, Misericòrdia Ramon, ha expressat els seus dubtes sobre la viabilitat del gas natural com a energia de futur per l'Arxipèlag, Bosch manifestà que Ramon havia apostat per aquesta opció; i digué que la potenciació de les energies renovables, com ara la solar i l'eòlica, eren complementàries del gas natural.

Bosch realitzà aquestes manifestacions després d'explicar les dades de la campanya del canvi de gas a Palma, que ha afectat 67.031 usuaris, dels quals 5.620 n'estan pendents per absència del domicili. Gesa Gas ha invertit, durant els darrers 14 anys, 8.500 milions de pessetes en el canvi de la xarxa i del gas.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris